notÝcies
     
 
Reunió de les Federacions de Dimonis i Bestiari
     
 

14 de març de 2009, a Sant Sadurní d'Anoia

S'han reunit a Sant Sadurní d'Anoia la Federació de Dimonis i Diables del País Valencià, la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, la Federació de Dimonis, Diables i Bèsties de Foc de les Illes Balears, l'Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, la Coordinadora de Diables de Barcelona i les pirotècnies Estalella, Catalana i Igual, per tractar la situació actual de la transposició de la directiva europea sobre l'ús de material pirotècnic.

S'ha comunicat que en els propers mesos es farà pública la proposta de la transposició per part del Ministeri d'Indústria de Madrid.

S'ha acordat que mentrestant, una línia a treballar serà la formació no reglada dels menors i integrants de les colles, tenint molt present que la defensa de la continuïtat de les colles infantils va unida a la defensa de la cultura del foc.

A més llarg termini es planteja reclamar les compretències en l'ús de la pirotècnia degut a la complexitat, varietat i gran nombre de festes de foc.

L'últim punt tractat ha estat la possibilitat de realitzar accions reivindicatives al voltant de les eleccions europees, en funció de la proposta que faça el govern de espanyol

 
 
 
 
 
 
 
 
   
Dubtes i/o més info: 626649047 Enric     625078155 Quique       info@dimonispv.cat