notÝcies
 
     
 
REUNIÓ AL MINISTERI D'INDÚSTRIA
     
 

Dimecres 10 de juny es van reunir representants de la Federació de Dimonis i Diables del País Valencià (FDDPV), la Federació de Dimonis, Diables i Bèsties de Foc de les Illes Balears (FDDBIB), la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya (FDDC), l'Agrupació de Bestiari Popular i Festiu de Catalunya i la Federació Valenciana d'Associacions d'Amics del Coet (FVAAC), amb el Ministeri d'Indústria.

Els representants del ministeri ens van comunicar que encara no tenen cap document elaborat, que tot és obert i que volen conéixer les nostres propostes.

També ens informen que el ministeri vol permetre la utilització de material pirotècnic sense marcat CE (coets borratxos i carretilles amb tro). Per fer-ho possible crearan, diuen, una figura jurídica que serà el consumidor expert, que haurà de tindre una formació concreta. Cada colla haurà de tindre com a mínim un expert.

La principal preocupació és la responsabilitat dels espectadors i en aquest sentit s'està cercant una fòrmula per a que la persona que entre a un correfoc tinga coneixement de les normes de seguretat i siga responsable d'haver entrat i no puga reclamar cap indemnització a la colla i tampoc a l'Administració Pública per les consequències logiques de participar, com son les cremades de roba.

Pel que fa a les edats, la transposició només parlarà de menors d'edat i per tant un xiquet únicament necessitarà per formar part d'una colla infantil, el consentiment dels pares, per escrit.

La formació es transferirà a les comunitats autònomes. Amplia notícia

a la porta
a taula
 
 
 
 
 
   
Dubtes i/o més info: 626649047 Enric     625078155 Quique       info@dimonispv.cat