notÝcies
 
     
 
REUNIÓ DE LA COMISSIÓ TÈCNICA SOBRE EL NOU REGLAMENT DEL FOC. Federació
  Dimecres 24 de novembre de 2010.
S'ha esdevingut, en dependències de la Conselleria de Governació la vuitena reunió de la Comissió Tècnica, avui presidida pel Secretari de Governació, Luís Ibañez.

La comissió compta, entre altres, amb representació de la Federació de Dimonis i Diables del País Valencià (FDDPV), de la Federació Valenciana d'Associacions d'Amics del Coet (FVAAC), de l'associació d'empresaris pirotècnics (PIROVAL), de Protecció Civil... i des d'avui també de la Conselleria de Cultura. També ha estat present el Director de l'Àrea d'Indústria i Energia de la Subdelegació de Govern a València.

La Conselleria de Governació ha presentat un esborrany de decret per tal de declarar el caràcter cultural, tradicional o religiós de les manifestacions festives del País Valencià en les que, de manera habitual o ocasional, s'utilitzen artificis pirotècnics.

Segons l'esborrany el Decret permetrà l'excepció en la limitació d'edats per a les categories 1 i 2 sempre que es tracte d'una manifestació festiva reconeguda.

També s'ha fet esment del curs que organitzen les dues federacions, -FDDPV i FVAAC- i en aquest sentit Luís Ibáñez ha dit que a partir de dissabte 27 de novembre, data del primer curs, tindrem els primers Responsables de Grup, formats, amb la corresponent acreditació i amb potestat per formar la resta de membres de les pròpies colles (els CRE segons la terminologia del Reglament).

Pel que fa a la formació de menors, s'ha informat que la Conselleria de Cultura té previst que en cursos vinents, l'asignatura Coneixement del Medi incloga una part dedicada a la pirotècnia, sense prejudici de la formació que també hauran de rebre el menors membres de les respectives colles.
 
 
 
 
 
   
   
   
Dubtes i/o més info: 626649047 Enric     625078155 Quique       info@dimonispv.cat