notÝcies
 
     
 
CAVALCADA DEL FOC 2010
  FEDERACIÓ. 17/03/10

La Cavalcada del Foc, una de les novetats més destacades del programa d’actes oficials de les Falles, torna als carrers de València. Dimonis, músics, actors i ballarins participen en este preludi de la cremà, un festeig itinerant que té lloc a les 19 hores del dia 19 pel carrer de Colom, des de l’encreuament amb el carrer de Russafa fins a la Porta de la Mar.

Les Falles recuperen la tradició festiva valenciana i fallera

Amb la Cavalcada del Foc es recuperen elements del patrimoni festiu valencià que havien caigut en desús, com ara el bestiari de foc (dracs, àguiles, tortugues...), tradicionals en el seguici festiu valencià. També, la reaparició dels diables, representacions populars molt esteses per totes les comarques valencianes. Però la Cavalcada del Foc també rememora elements del patrimoni festiu faller, com ara el costum d’encendre les falles amb bestiari que hi havia a finals del segle XIX, o l’antiga Cavalcada del Foc que es va fer entre els anys 1932 i 1934, amb la participació de comparses de diables i carrosses del déu Plutó.

    
Amb el delegat del govern
 
 
 
 
 
 

 

A la Cavalcada del Foc d’enguany, oberta per l’espectacle d’animació del Ballet Opera d’Ontinyent amb l’espectacle “El Foc”; podrem escoltar la música de la Colla de l’Escola de Dolçaina i Tabal de la Junta Central Fallera i del grup La Xafigà (Muro), acompanyant les cases regionals de València al món, les Reines de les festes d’unes altres poblacions convidades i les Falleres Majors de València amb les seues Corts d’Honor. Tot seguit, podrem vibrar amb el foc dels “Dimonis de la Dalla” de Picassent, seguits de la colla de Dimonis “Els Socarrats” de Campanar, i la Colla de Dimonis “La Seba” de Sant Antoni d´Alacant. A continuació la Colla de Dimonis de Massalfassar acompanyaran a la Taratuga de Massalfassar, i sorprenent-nos finalment amb Maracaibo Teatre d’Elx els quals amb el muntatge “Joglars de Foc” tancarán la desfilada.

Per al final de la Cavalcada del Foc, la Colla de Dimonis de Massalfassar ha preparat un espectacle final de llum i de color al voltant de la Porta de la Mar, amb la recuperació de les estructures de fusta que es feien servir per als castells tradicionals. Este espectacle, servirà per a escampar simbòlicament el foc per tota la ciutat de València com a preludi de la cremà.

La Cavalcada del Foc és un festeig organitzat per la Delegació de Promoció Exterior de la Junta Central Fallera.

 
   
   
Dubtes i/o més info: 626649047 Enric     625078155 Quique       info@dimonispv.cat