notÝcies
 
     
 
FA POCS DUBTES QUE EL 3 DE GENER DEL 2010 DIABLES I BRUIXES DEL RIBERAL AGAFIN EL CAMÍ DE L'EXILI
 

Hervé Pí

 
  Ara fa una mica més d'un any que des d'Aire Nou de Bao alertem els Parlamentaris nord-catalans i les Institucions catalanes del perill que pesa sus dels correfocs. Fa més d'un any que hem enviat un nombre incalculable de correus, comunicats, 1 any que organitzem manifestacions per atreure l'atenció.
Un any d'esforços esmerçats que han permès tenir el suport d'amants de la cultura popular, d'entitats culturals, de personalitats i d'institucions.
Un any i de cara a l'estat no hem avançat d'un pam.
I ara què?
Què farem? Esperar que passi el temps o manifestar-nos fins que nos escoltin?
Tot primer el 2 de gener farem un correfoc, un correfoc per a explicar públicament el que passa, un correfoc per a dir arreveure i fins aviat.
El diumenge 3 de gener la colla dels Diables i Bruixes del Riberal agafarà el camí de l'exili, un exili evidentment simbòlic, però un exili.
Queda clar que agafar el camí de l'exili no és abandonar Catalunya nord. Diables i Bruixes del Riberal continuraran fidels a la seua terra i a la seua cultura. Des de les terres del Sud, la colla de correfocs de Catalunya nord continuarà la lluita per mor que l'estat francès respecti les tradicions del poble català. A cada vegada que nos ho demanin, a cada vegada que serà possible, la colla de Diables i Bruixes del Riberal cremarà carretilles a Catalunya nord com ho faran altres colles de la resta del territori.
Aquesta marxa a l'exili, no serà definitiva. Volem des de terres més acollidores poder viure i transmetre en tota legalitat les nostres tradicions, volem preparar un retorn sonat.
Esperem que França, autoanomenat "pays des Droits de l'Homme" reconegui i respecti les tradicions catalanes, i en permeti la vida sus del territori estatal.

De diables.cat i airenou.cat

 
 
 
 
 
   
Dubtes i/o més info: 626649047 Enric     625078155 Quique       info@dimonispv.cat