Botafocs
 
     
 
 
Contacte 619 610 630 Rafel    
Correu-e rperezs@uoc.edu    
Web http://botafocs.org    
 
     
     
     
  Història de la Colla  
 

La primera actuació infernal és de l´any 1990, al Grau de Castelló. Des de llavors hem participat en activitats de dimonis i bestiari per les comarques de Girona, Barcelona, Lleida, Tarragona, Castelló, València i Alacant. Tenim un grup propi de percussió i de dolçainers.Les figures de bestiari dels Dracs de Castelló i la Víbria(drac femella)ens acompanyen. Organitzem cada any a Castelló els actes de Sant Antoni del Porquet, l´enterrament de la Sardina per Carnestoltes, les Mostres de Bestiari, les Trobades de Bèsties de Foc, les Trobades de Dimonis, etc. Hem tret algunes publicacions al voltant de les festes de foc del solstici d´hivern i d´estiu, els dimonis...així com el CD "Foc d´encenalls. Tocs i balls de dracs i dimonis". Entre tots ho fem tot.

 
 

 

 
     
  El Bestiari  
 
"Creixfoc". Correfoc amb participació del públic, els dimonis i el bestiari, el grup de percussió i doçainers, amb elements fixes de pirotècnia, remat de pirotècnic final, per un itinerari senyalitzat i lliure d´obstacles, amb una durada de 60 minuts. "Ouroboros" Cercavila d´animació pirotècnica amb les figures de bestiari, dolçainers i percussió, acompanyats pels dimonis, per un circuit tancat, amb una durada de 60 minuts.
 
     
     
  La Colla Menuda  
 
Els xiquets i xiquetes del CP Elcano formem els Dimonis del Grau. Actuem en l┤Ómbit escolar i local, dintre de les festes de Sant Antoni, Carnaval, les Trobades per la Llengua, festa final de curs, Sant Joan i Sant Pere... per˛ de vegades, colĚlaborem amb Botafocs, acompanyats pels nostres pares i mares. Per˛ en un futur molt pr˛xim segur que serem dimonis Botafocs.
 
     
     
  Components:  
  En el correfoc, 40 persones humanes.
Tipus de música: Percussió i dolçaina.
Músics: 12 persones humanes.
Duració: 60 minuts.
Zona d'actuació: Arreu on arribem.
Altres: Tenim dos exposicions de fotos: de bestiari i dimonis.

 
     
     
  Agenda 2011:  
     
  15 gener 2011 20.00 h CASTELLÓ - la Plana Alta - Taller de Foc  
  Nou taller de foc per a l'alumnat del CEIP Censal, dintre de la celebració de la diada de Sant Antoni del Porquet dintre del món escolar.  
  22 gener 2011 18.00 h GRAU DE CASTELLÓ - la Plana Alta- Trobada de Bestiari  
  V Trobada de Bestiari Domèstic, dintre dels actes organitzats per Sant Antoni del Porquet (Cercavila, vida del Sant, sorteig del porquet, el ball del bestiari, la Diablera... encesa de les fogueres... porrat popular)  
  04 març 2011 15-17 h GRAU DE CASTELLÓ - la Plana Alta -Mostra de Foc  
  21 anys seguits d'activitat de dimonis al CEIP Elcano del Grau de Castelló, per la celebració de l'arribada de Carnestoltes.  
  06 març 2011 19.00 h GRAU DE CASTELLÓ - la Plana Alta -Versots i cercavila  
  Versots de Botafocs i cercavila d'acompanyament infernal per l'Enterrament de la Sardina" en el Carnaval de Castelló. I ja són vint anys participant en la festa i la gresca carnavalera!!!  
  19 març 2011 19.00 h VALÈNCIA - l'Horta -Cavalcada del Foc  
  Nova edició de la Cavalcada del Foc, on Botafocs participarà per tercera vegada amb el bestiari i els dimonis... si no passe res!!! Fotos. Notícia Levante. Notícia Las Provincias.  
  16 abril 2011 10-13 h - CASTELLÓ - la Plana Alta - Taller de Foc  
  XXI Taller de Foc en la Festa per la Llengua, que es desenvolupa a la Universitat Jaume I de Castelló. Si voleu conèixer com tira coets un dimoni... no deixeu de batejar-vos infernalment!!!!  
  30 abril 2011 19.00 h SANT JUST DESVERN - el Baix Llobregat - Bestiari  
  Trobada de Bestiari a les comarques barcelonis amb la participació del bestiari de Botafocs.  
  3 juny 2011 20.00 h GRAU DE CASTELLÓ - la Plana Alta - Mostra de Foc  
  Participació en la festa intercultural de les entitats escolars i culturals de la nostra ciutat.  
  10 al 25 juny 2011 18-21 h CASTELLÓ - la Plana Alta - Bestiari  
  VII Mostra de Bestiari, a la Fundació Dàvalos-Fletcher, amb elements de bestiari de diferents comarques del nostre país.entrada lliure.  
  11 juny 2011 17-22 h CASTELLÓ DE LA PLANA - la Plana Alta - Bestiari  
  XII Trobada de Bèsties de Foc, amb la prticipació de figures d'Ascó, d'Hospitalet de l'Infant, de Sant Just Desvern, de Castelló de la Plana... així com els gegants de Vinaròs, de Benicàssim... i la muixeranga dels Negrets de l'Alcúdia... i com a cloenda l'actuació d'un grup de música en valencià... Fotos  
  17 juny 2011 23.00 h CASTELLÓ DE LA PLANA - la Plana Alta - Taller de Foc  
  Habitual Taller i Mostra de foc al CEIP Sant Yago, dintre dels actes de final de curs i pel Solstici d'Estiu.  
  23 juny 2011 23.00 h CASTELLÓ DE LA PLANA - la Plana Alta - Correfoc  
  Correfoc per la Nit de Sant Joan, a la platja del Gurugú, en la nit més curta de l'any, i quan tot ho veiem més clar...malgrat la feixuga realitat...  
  28 juny 2011 23.00 h GRAU DE CASTELLÓ - la Plana Alta - Correfoc  
 
Correfoc dintre de les festes de Sant Pere, dintre del districte marítim de Castelló, organitzat per la comissió de festes.
 
  2 juliol 2011 23.00 h GRAU DE CASTELLÓ - la Plana Alta - Trobada de Dimonis  
  XI edició de la Trobada de Dimonis per sant Joan i sant Pere, amb la paricipació d'una nova colla infernal de les nostres comarques, amb Botafocs i Dmonis del Grau, dintre de les feses de sant Pere 2011.  
  16 juliol 2011 24.00 h MAS D'AVALL (COSTUR) - l'Alcalatén - Correfoc  
 
Tradicional participació de Botafocs en les Festes de l'Aigua. Els dimonis i el bestiari encenen la nit, i els somriures s'escampen amics.
 
  30 juliol 2011 23.00 h SANT JORDI - el Baix Maestrat - Correfoc  
  Festa Major. Primera activitat de Foc de Botafocs en la localitat. Esperem seguir fent festa en un futur proper...  
  19 agost 2011 23.00 h FORCALL - els Ports - Correfoc  
  Nova activitat infernal a una localitat amb molts anys de dimonis en les festes d'hivern del poble... A l'estiu també apareixen els dimonis... però, sense sant Antoni.  
     
  2007/2008 - 2009 - 2010  
     
     
   
     
     
   
     
     
     
   
     
     
     
   
     
     
     
   
     
     
     
   
     
     
     
   
     
     
Federació: Dubtes i/o més info: 626649047 Enric     625078155 Quique       info@dimonispv.cat